|
|
Раніше я уникала рецептів із запіканням. Мені думалося, що без досвіду не впоратися: то вона втратить соковитість, то верх підгорить, а середина залишиться сирою, то вона не буде готовою. Я надавала перевагу вареним стравам — так безпечніше і швидше.
Усе змінилося, коли прийшли близькі без попередження, а в холодильнику була лише ціла курка. Довелося згадувати всі поради, які читала в інтернеті. Я швидко проглянула різні варіанти приготування, визначилася з градусами та тривалістю, чим приправити для соковитості, і як не прогаяти момент готовності.
Найсильніше переживала через те, чи не пересушу її. Але коли дістала золотисту, ароматну курку з золотистим кольором, зрозуміла — вийшло! Вона була соковитою всередині, рівномірно запеченою і пахучою та привабливою. Гості були в захваті, а я отримала натхнення готувати далі.
Між іншим, на сайті yamamashka.khmelnytskyi.ua я знаходила натхнення для маринаду для маринаду та подачі. Відтоді курка в духовці — найпопулярніша страва в моєму репертуарі, яку я подаю до святкового столу й у будні. І найприємніше, що духовка робить усе сама, поки духовка доводить страву до досконалості. |
|