|
|
Я Ірина, і моє господарство — це кухня. Точніше, один квадратний метр на стільниці, де стоїть моя залізна помічниця — мультиварка.
Сусідки зітхають: «І чого ти з нею возишся. У нас же є газова плита, духовка…» А я лише легенько сміюся. Тим часом як вони відтирають противні і пильнують, аби борщ не википів, я можу спокійно встигнути і насиченого борщу наварити, і розсипчастого плову приготувати, і ніжного чізкейку спекти.
Моя хитрість проста: вранці закинула в чашу заготовки для обіду, виставила режим «Гасіння» — і до обіду можна повільно снідати, перебирати крупи чи поливати кімнатні квіти. Увечері чоловік, втягуючи повітря, прямує на кухню: «Що це за магія знову?»
А я подаю на стіл соковиті тюфтельки в соусі. Мультиварка тихенько пікає, піднімається парунок — і в цьому є своє, домашнє диво. Ніхто не може повірити, що тут ані шматочка пригорілого, а час використовується лише для того, аби прикрасити тарілки.
Добра господиня — зовсім не та, хто простоює при плиті годинами. А та, хто нагодувала всіх смачно і помила після себе всього лиш одну чашу. І я це обожнюю. |
|